Skip to main content

Saté for thought

Wist je al dat er maar liefst 12 soorten saté bestaan? En wist je ook al dat Saté oorspronkelijk enkel met een saus gebaseerd op sambal of ketjap wordt geserveerd in Indonesië?

Saté is overkomen waaien vanuit koloniale tijden en met de tijd mee heeft de saté een heuse Nederlandse twist gekregen. De Nederlander eet saté vaak met pindasaus – een fluweelzachte en licht pittige saus (meestal) op basis van pindakaas (soms gemaakt van pinda’s), ketjap en sambal. Natuurlijk zijn er nog wel honderden manieren om pindasaus te maken.

Satheo's satéSatheo gelooft in goed en lekker eten vanuit het hart

Het is belangrijk om een culinair gelikt sausje te maken om de lekkerste saté op tafel te kunnen toveren. Satheo biedt daarom zijn eigen geheime recept vanuit eigen keuken om de lekkerste stokjes saté te bereiden. Heerlijk! Of zoals de Brabanders het zeggen: ‘Da’s goeie voeier’!

Waar is saté meestal van gemaakt?

De meest bekende saté’s uit de Indonesische en Maleisische keuken zijn:

  • Saté Babi (varken)
  • Saté Ajam (kip)
  • Saté Kambing (geit)
  • Saté Udang (garnaal)

Satheo Menu Sate Vega 1Satheo’s saté

Satheo doet alles net even stoerder, leuker, gekker en lekkerder! De beste saté is te vinden bij Satheo’s Foodtruck met zijn slogan: Make Satheo not war!

Stokjes met gegrilde kip, varken, geit, garnaal en ook vega (halloumi of vega kip/balletjes). Bij Satheo vinden we het namelijk belangrijk dat iedereen kan genieten van lekker en goed eten. Bekijk daarom onze menu’s om te zien wat voor lekkers wij jou kunnen bieden. Staat het er niet tussen vraag het ons gerust!

Een Satheo krijgt daarna zijn ‘finishing touch’, als kers op de Satheo, een smeuïge pindasaus met een klein pitje, een verse salsasaus, een kruidige teriyakisaus  waar je u tegen zegt.

Creëer je eigen menu waarbij je maar liefst 3 tot 8 stokjes kunt proberen afhankelijk van jouw persoonlijke wensen.

BBQ Grill foodtruck inhuren?

We komen graag óók jouw kant op om een keigaaf evenement van de bovenste plank samen met jou neer te zetten. Het Satheo-team zorgt voor een lach op uw gezicht en een goed gevulde maag! Neem voor meer informatie of een offerte contactop met ons! Wij verzekeren jullie van een goed feessie met alle gekheid op een stokje!