Skip to main content

Alle gekheid op een stokje

Over Satheo

“Als je gelukkig wilt worden, moet je dingen doen waar je gelukkig van wordt.” Dat zei Johan Cruijff, en daar geloven wij in. Satheo is dan ook ontstaan uit een lang gekoesterde droom. Al sinds 2003 schoot de naam Satheo bij mij, Theo van den Dungen, regelmatig door me heen. Via vele omzwervingen in mijn leven, kwam ik er uiteindelijk achter waar ik gelukkig van word: mensen blij maken, hen laten genieten, voor ze zorgen door iets lekkers voor ze te maken. Uit dat streven is Satheo ontstaan.

Kwalitatief én betaalbaar

Bij het samenstellen van onze gerechten zijn we bij Satheo niet over één nacht ijs gegaan. We wilden de beste ingrediënten hebben, met de beste marinade en de beste sauzen. Zo hebben we chef-koks aan de tand gevoeld, geholpen in restaurantkeukens, bij de plaatselijke ambachtelijke slager gewerkt om varkens uit te benen en te verwerken, proeverijen bijgewoond en georganiseerd en nog veel meer. Uiteindelijk hebben we een zorgvuldige selectie gemaakt. Alles moest daarbij goed zijn: het vlees, de vis, de groente, de saus, het brood, de marinade, de hoeveelheid en de presentatie. Maar het moest ook betaalbaar blijven. En dat is gelukt!

Met oog voor de wereld

Bij Satheo maken we mensen graag blij. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Daarom staan op ons menu een breed scala aan biologische en vegetarische opties. Bij de inkoop houden we er rekening mee dat we een goede hoeveelheid bieden: we zorgen er uiteraard voor dat het je aan niks ontbreekt, maar tegelijkertijd streven we ernaar verspilling zoveel mogelijk te minimaliseren. Dat laatste doen we door de samenwerking te zoeken met het onderwijs: de school waar we mee samenwerken, verwerkt eventueel overgebleven eten of zorgt ervoor dat dit goed terecht komt, bij de voedselbank of bij oudere mensen. Daarnaast leidt Satheo leerlingen op: zij helpen met het bedenken van gerechten of lopen stage bij Satheo onder supervisie van een chef-kok. Op deze manieren dragen we een steentje bij aan de wereld om ons heen.

De weg naar Satheo

De weg naar de start van Satheo is soms behoorlijk kronkelig geweest. Via allerlei horeca, kroegen, restaurants, gastheerschap op een kasteel, Spaanse en Nederlandse feestcafés, druivenpluk in Frankrijk, sinaasappels- en olijvenpluk op Kreta, werk als uitbeender en roker, podiumbouw, stand- en decorbouw en een bedrijf in duurzaamheid, besloot ik, Theo van den Dungen, begin 2020 om mijn hart te gaan volgen. Mijn werk als vrijwilliger voor muziekfestival Paaspop (waarvoor ik acht jaar lang de complete catering verzorgd heb voor de honderden vrijwilligers) en het vrijwilligerswerk dat ik twee jaar lang verricht heb door eens per maand te koken voor een groep van tien eenzame ouderen, gaven mij zó veel voldoening dat ik wist: hier ligt mijn hart. Van dit soort dingen word ik gelukkig! Mijn grootste wens was om ooit een restaurant in het buitenland te beginnen, maar vanwege de zorg voor mijn autistische zoon was dat geen optie. Toch wilde ik vrijheid voelen! Een foodtruck verenigde voor mijn gevoel al deze inzichten en ideeën van de afgelopen 20 jaar. Satheo was geboren! Ik legde de juiste connecties en benaderde een aantal mensen die net zo enthousiast zijn als ik. En ik kon gaan doen wat ik het liefste doe: het iedereen naar zijn zin maken!

Bekijk hier 120 jaar de legende van de familie van den Dungen.

Meer weten over Satheo? Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op